Mesterhatos

Edzésnaplóm Paul Wade Fegyencedzés című könyve alapján.

Friss topikok

  • Eugene Nordern: No, de tényleg, mi lett ezzel a bloggal? Ígéretes volt a fejlődés, ahogy végignéztem. :) (2014.08.12. 22:55) 2012. április 4.
  • Azogh: @swapo: Na igen, koncert+húsvét jól összejött, de ma már volt edzés :) (2012.04.09. 23:59) 2012. április 3.
  • swapo: Mi van ember, tényleg fegyenc lettél, aztán nem engednek géphez a zárkádból??.-) (2012.04.04. 08:57) 2012, 7. hét (Február 13-19.)
  • Azogh: @brutalfitnessz: A cc előtt másfél évig semmit sem csináltam. Szóval teljesen az alapokról indultam. (2012.04.04. 07:29) 2012. április 2
  • Giozo: Mi történt megint? (2012.03.13. 21:16) Kisebb változások

Krav Maga

2012.02.09. 16:30 Azogh

Régóta szerettem volna elkezdeni valamiféle küzdősportot vagy önvédelmi rendszert. Utánaolvasgattam a dolgoknak, miről milyen tapasztalatok vannak, kérdezősködtem ismerősöknél, mit ajánlanak, aztán végül a KM mellett tettem le a voksom. És hatalmas mázlimra az egyetemen fel lehet venni testnevelés órának is, heti 2 edzés, havi 5500Ft-os díj feltételekkel. Az oktató Tóth Ervin, Expert 2-es, a Krav Maga mellett kettlebellt is oktat. Nagyon szimpatikus, kellően komoly, kellően vicces, és az a fajta kisugárzása van, amely tekintélyt parancsol azonnal. Az edzésre egyetemisták járnak, főleg fiúk, de néhány lány is akad, a kezdők mellett haladóbbak is vannak. Mégis eddigi tapasztalatok alapján nagyon jól sikerül megoldani, hogy mindenki a neki megfelelő szintet gyakorolja, Ervin nagyon alaposan bemutatja, megmagyarázza mit hogyan kell csinálni, és gyakorlás közben is figyeli a tanulókat, kijavítja a hibákat, tanácsokat ad.

2 edzésen vagyok túl, és imádom a rendszert. Olyan reflexekre épít egy csomó technika, amik ösztönös mozdulatok, ezeket fejleszted tovább, és nagyon gyorsan rá lehet érezni. (még az én 0 tapasztalatommal is) Persze még lassú vagyok, nem erősek és pontosak még a mozdulataim, de ez csak gyakorlás kérdése :) A csoport nagy része hétvégén vizsgázik, így főleg vizsgatechnikákat vettünk, a jövő hétre már normális "fárasztó" edzés van beígérve, meglátjuk milyen lesz. Az edzés eleje a bemelegítésről szól, elég szórakoztató formában (pl. a Warcraft nevű bemelegítés, amikor guggolásba lemész, magad elé lógatod a kezeid, így egy ork vagy, és célod a többi ork fejének/hátának/vállának megérintése, úgy, hogy a tiéd minél kevesebbszer érintsék meg. ^^) Ezután jöttek hárítások, de Krav Magában a hárításban bennevan az azonnali válasz, ütés/rúgás formájában, szóval ezek inkább ilyen rövid kombinációk voltak. Széles köríves ütés/késtámadás, egyenes ütés fejre, egyenes ütés mellkasra, rúgás, folytások különböző verzióiból szabadulás, lefogásból szabadulás. Voltak még zsákos mókák, egyenes ütés, kalapács, könyökütés, térdelés, rúgás gyakorlása. Sajnos a terem nem alkalmas a földharcra, de hetente van földharc óra is, sajnos munkaidőben, így a havi 1 ingyenes alkalmat fogom csak kihasználni.

Az alkarom szépen lilul, a bütykeimen gyógyulgatnak a bibik, nagyon várom hétfőt, hogy újra edzés legyen.

3 komment

Címkék: harc

A bejegyzés trackback címe:

https://mesterhatos.blog.hu/api/trackback/id/tr954084634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2012.02.10. 14:07:37

Ervin jó fej, én Kettlebell szemináriumon ismerkedtem meg a "katonás" tanítási módszereivel :)

ubik 2012.02.14. 12:20:49

krav-magánál jobbat nem is választhattál volna:)
a kettő együtt halálos:D

amúgy figyelemmel követem a blogod, és minden tiszteletem!

Azogh · http://mesterhatos.blog.hu 2012.02.14. 23:36:57

@Darky_: Na igen, el tudom képzelni mit csinálhat egy rendetlen csoportban :)
@ubik: Köszönöm!
süti beállítások módosítása